Inlogformulier

Dansgroep Vegder Diddeldöppcher

diddeldoeppcher2013

 

Wie einst alles begann …

1995 kam einigen Leuten, wie so oft, bei einem gemütlichen Bierchen die Idee in den Kopf, eine Gardetanzgruppe zu gründen. Gesagt, getan setzten sich Karin Messerich und Sabine Langer zusammen und suchten sich 12 weitere engagierte Tänzer und Tänzerinnen.
Am 25. November 1995 erlebte die Tanzgruppe ihre Feuerprobe bei der Eröffnungsgala in St.Vith.
Unter den Topstars wie Höhner, Drei Colonias, die Globetrotter, der Bergische Landbote und der Tanzgarde Wupperveilchen boten die Vegder Diddeldöppcher eine einwandfreie Tanzdarbietung.
Mit den Jahren wuchs die Tanzgruppe auf über 30 Personen heran.
Im Jahre 2000 leistete man sich mit der Unterstützung von Sponsoren neue Kostüme. Die ersten wurden 1995 von einer anderen Gardetanzgruppe abgekauft, wobei das Karnevalskomitee eine Finanzspritze hinzusetzte.

DiddeldöppcherEbenfalls im Jahre 1999 entstand auf Initiative von Dorothée Messerich eine Nachwuchsgruppe, die sogenannten “Mini Diddeldöppcher”. Unter der jetzigen Leitung von Sandra Pip, Tanja Pip und Elisabeth Neuville tanzen die Minis in den gleichen Kostümen wie ihre Vorbilder, den größeren Diddeldöppcher.

Nachdem die Gruppe jahrelang von Karin Messerich und Heidi Collette-Esselen geleitet wurde, gab es 2002 einen ersten Trainerwechsel. Während 9 Jahren trainierte Stephanie Hanf erfolgreich die Vegder Diddeldöppcher bis sie 2011 das Zepter an Romi Kirsch weiter reichte, die seitdem als Trainerin der Tanzgruppe fungiert.

Die großen und kleinen Diddeldöppcher halten an ihrer Anfangstheorie fest und tanzen nur Gardetänze mit Hebungen und Würfen.  Die Musik wird selber zusammengestellt oder aber es wird ein aktuelles Karnevalslied genommen.
Nach anfänglichen Schwierigkeiten mit 1-2 Auftritten ist man nun auf einer Session mit+/- 15-20 Auftritten gestiegen. Unter anderem in Aachen, Mönchengladbach, Kerpen, Essen, Bonn, Eschweiler, Bitburg, Schönecken, Prüm, Flandern, Raeren, Recht, Bütgenbach,…

galerie-minis-03Getanzt wird auf Kappensitzungen, Prinzenproklamationen, Stadtfesten, Vereins- und Familienfesten, Herren- und Damensitzungen, Vorstellnachmittagen und Tanzturniere, wobei die Großen als auch die Minis bereits zahlreiche Preise entgegennehmen konnten.

Auch nach den Auftritten bleibt man etwas länger, denn Spaß haben und sich vor, während und nach dem Tanzen zu amüsieren ist noch immer das A und O dieser Gruppe.

Eine Liste aller vergangenen Auftritte finden Sie hier.

Erwin Merretkoer

erwin2013

 

 

Het is allemaal begonnen toen Erwin nog op de basisschool zat. Zijn moeder hoorde hem al van ver aankomen. Altijd zingend of fluitend op weg naar huis. Hij was als kind al een echt gangmakertje. Thuis aangekomen ging de radio meteen aan en Erwin zong uit volle borst met alle soorten muziek mee. Zijn moeder vroeg hem herhaaldelijk om iets rustiger te zingen omdat zij bang was dat anders de buren gingen klagen. Van kinds af aan had hij eigenlijk al geen microfoon nodig. Dat gangmaken deed hij niet alleen thuis maar ook in de nodige horecagelegenheden waar hij in de weekenden vertoefde.

In een van die kroegen viel het de café eigenaar(met een muzikale achtergrond) op dat Erwin goed in de toon kon blijven zingen en vroeg hem om een keer, met een paar andere stamgasten,een Cd’tje op te nemen. Zo gezegd zo gedaan. Er werden 1000 singeltjes gedrukt van een nummer dat ging over het Nederlands elftal die probeerde de titel te veroveren op het WK in Frankrijk in 1998.

Na de opnames moest er spontaan een naam worden verzonnen voor het zanggroepje en omdat de organiserende kroeg op de markt in Maastricht gelegen was kwam er iemand met de naam: “’t Merretkoer” (het Marktkoor) De 1000 Cd’tjes waren binnen een paar weken uitverkocht en leden van de groep werd vaker gevraagd om optredens te verzorgen op feestjes maar met 1 liedje kom je niet erg ver. Er moesten dus snel nummers bij komen om een half uur durend optreden te verzorgen. Er kwam een hele CD uit van ’t Merretkoer getiteld “t leve is e fees” waarop de nodige krakers staan zoals: “Spring wie ‘ne knien” en “de Merret”. Op dit album staat ook het nummer “‘Ch’ höb diech weer gevoonde” dat voor de lol werd ingestuurd voor het LVK. Uiteindelijk bleek dit het winnende nummer te zijn van het LVK in Belfeld op 5 februari 1999.

In de zomer van 1999 kwam de groep uit met het nummer “De Griekse nach“ en vanaf dat moment wist heel Limburg wie “t Merretkoer was. Toen kwam de groep in een stroomversnelling en ieder weekend waren er een aantal optredens in zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Een groot aantal van de leden werd dit allemaal te veel en kon dit niet met hun baan combineren en omdat Erwin de voorzanger en organisator van ’t Merretkoer was besloot hij samen met zijn platenbaas Pebble Music om vanaf 2001 solo te gaan. Dat gebeurde niet zonder succes.

Om de twee jaar komt hij met een nieuw album dat hij op een speciale manier wil presenteren onder begeleiding van een groot orkest. De eerste twee keer gebeurde dit in de Bonbonnière en de derde keer in de Festi Village in Maastricht. Na deze grote successen was er nog steeds één droom en dat was een optreden in DE concertzaal van de Benelux “Ahoy”.

Omdat niemand hem er ooit voor uitnodigde besloot Erwin zelf contact op te nemen met de Directeur van Ahoy. De zaal werd afgehuurd voor 13 september 2008 en vanuit de beide Limburgen gingen 8500 mensen op weg naar Rotterdam om die ene droom uit te laten komen. Het werd een fantastisch feest dat heel misschien ooit nog een vervolg krijgt.

Erwin zijn carrière zal in ieder geval doorgaan en hopelijk volgen er nog heel veel albums en optredens.

Fabrizio & Jacky Baggen

jacky-en-fabrizio-verpopzak

 

Hakke Takke met Jacky en Fabrizio

Op 9 november ligt de nieuwe cd van Fabrizio, getiteld "Extra Kies" eindelijk in de winkels. Omdat het wat langer heeft geduurd mogen jullie alvast de nieuwe singel "Hakke Takke" die hij samen met Radio Malpertoni DJ Jacky Baggen heeft opgenomen bij Rimini Records gratis downloaden
Lees verder...

Andy Marcellissen

andymarcelissen2013

 

Vijf dagen nadat de Liberiaanse tanker Torrey Canyon ten zuiden van Engeland op de rotsen vaart, wat een grote milieuramp tot gevolg heeft, wordt in Raamsdonksveer, in de wijk het Nieuw Sandoel, op Anemoonlaan 4, niemand minder dan Adrianus Johannes Cornelis Marcelissen geboren.

Het is 23 maart 1967. Het is vrij koud voor de tijd van het jaar. Als Andy twee weken oud is valt er zelfs nog 30 cm sneeuw in de Hoge Venen. Uit het kleine radiootje van het jonge gezin Marcelissen klinken de klanken van Boudewijn de Groot en The Monkees. Op nummer één staat op dat moment Penny Lane van The Beatles.

Als kind zijnde gaan Andy’s ogen flink achteruit.  Zijn opticien ziet ze al bijna niet meer te zitten. En op de lagere school wordt ie er flink mee gepest. Hij kan op dat moment twee dingen doen: lenzen aanschaffen of grappig worden. Andy kiest voor het laatste.
Op de middelbare school overwint Andy zijn schroom. Hij gaat praten. In een ton. Tonpraten, dat is het! Onzin schrijven en optreden, dàt wordt zijn toekomst.

 In 2009 ‘ontdekt’ Kluun de schrijver Andy en neemt hem mee naar grote evenementen als Lowlands en Mystery Land. In het NightWriters-café staat hij ineens tussen Saskia Noort, Herman Koch, Nico Dijkshoorn, Christhope Vekeman, Tommy Wieringa en Susan Smit.

Maarten Spanjer stimuleert Andy om een gedichtenbundel uit te brengen en voor het verschijnen van het boekje ‘Ik hoor erbij’ dicht Kluun hem de titel ‘Dichter des Larielands’ toe.
Inmiddels heeft zijn eerste boekje met ‘Een 10 voor speling’ een waardige opvolger gekregen. Mocht u het hier mee eens zijn, dan heeft u in ieder geval Andy’s serie compleet.

Rob Scheepers

 

robscheepers2013

Chrit Coolen

chritjecoolen2013

Hoofsponsors 2015-2016

 • 2015-cristal.JPG
 • 2015-Rozenhof.JPG
 • brazil.JPG
 • Dia4.JPG
 • Dia5.JPG
 • Dia6.JPG
 • Dia7.JPG
 • Dia8.JPG
 • Dia9.JPG
 • Dia10.JPG
 • Dia11.JPG
 • Dia12.JPG
 • Dia13.JPG
 • Dia14.JPG
 • Dia15.JPG
 • Dia16.JPG
 • Dia17.JPG
 • Dia18.JPG
 • Dia19.JPG
 • Dia20.JPG
 • Dia21.JPG
 • Dia22.JPG
 • Dia23.JPG
 • Dia24.JPG
 • Dia25.JPG
 • Dia26.JPG